joi, 25 iunie 2009

Cati romani l-ar aprecia pe Basescu daca ar face ca Putin?

Mi se pare foarte tare stirea de pe HotNews.ro, aici, referitoare la vizita lui Putin la supermarket si ordinul lui de a micsora preturile. Simt o frustrare ca nu stiu rusa pentru a intelege exact ce se spune in stire, integral.



Asa ca folosesc tot sursa citata, HotNews.ro:

<<Iata mai jos dialogul dintre Vladimir Putin si Iuri Kobaladze, directorul pentru relatii comerciale al grupului X5 Retail, care detine lantul de supermaketuri, redat de cotidianul Kommersant.

* Putin: Pentru ce costa acesti carnati 240 de ruble (7,5 dolari)? Este normal acest lucru?
* Kobaladze: Dar sunt carnati de inalta calitate! Priviti, acestia de aici costa doar 49 de ruble
* Putin: "E prea scump
* Kobaladze, timid: Nu...
* Putin, fluturand o hartie: Pot sa va arat marja de profit pe care o aveti. Uite, pentru acest tip de carnati, marja este de 52%

La raionul de carne, premierul s-a lansat intr-o noua tirada impotriva preturilor practicate de supermarket, estimand ca pretul este cu 200% mai mare decat cel normal.

"Este dublu fata de pretul normal. Vi se pare normal asta? E prea scump", l-a criticat Putin pe Kobaladze, care a cedat si a promis sa reduca preturile incepand de vineri.
>>

Va vine sa credeti?!!!?? Omul se va executa, piata care regleaza preturile nu conteaza, daca premierul zice ca sunt prea mari, atunci ele trebuie reduse. E evident ca Putin se comporta ca un dictator, dar sunt popoare, care au nevoie de un lider autoritar. Rusii in mod sigur, in perioade repetate ale istoriei lor.

Dar si multi romani aplauda iesirile presedintelui Basescu, manifestarile lui autoritare si evident ca m-am intrebat cati dintre concentatenii nostri l-ar aprecia pentru o astfel de initiativa si cati ar fi ingroziti de ea. Evident ca numarul celor din urma ar fi mult mai mare. Dar va puteti imagina o miscare mai populista acum, in vremuri de criza?

7 comentarii:

  1. PUTIN DISPUNEDE UN RATIONAMENT COLOSAL

    RăspundețiȘtergere
  2. Se intampla prin '94-'95. Statul german avea datorii fata de sistemul medical de vreo 4 mld DM.In biroul lui Kohl, departe de ochii dar nu si de urechile presei, se mai gaseau ministrul de finante si reprezentantii medicilor.Nastase obisnuia sa negocieze cu dosarele in dreapta...
    Kohl le-a promis ca a doua zi va elibera 1 Mld, peste 6 luni inca 2Mld si dupa inca 6 luni restul de bani, dar sa-si mai reduca si ei tarifele.Urmarea... a doua zi s-a eliberat miliardul de marci iar medicii si-au redus onorariile cu 20%. Se stia ca daca Kohl vine cu ministrul de finante la negocieri si nu te conformezi urmeaza o noua taxa...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Adi: foarte tare exemplul, nu il stiam. Kohm a fost insa discret. Putin a facut din vizita lui la supermarket un show populist. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant...La noi ar prinde oricum asa ca e o idee buna pt presedintele priceput la toate

    RăspundețiȘtergere
  5. sa dea o raita prin unirii basescu :))

    RăspundețiȘtergere
  6. si totusi, dupa ce ai vazut filmuletul simti vre-un imbold sa inveti rusa si sa emigrezi? sa iti poarte Putin de grija?..

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca Putin face lucrul ala, inseamna ca si Obama poate face la fel. Concluzie: Obama este un fel de Stalin... Minunata logica asta!

    RăspundețiȘtergere