miercuri, 23 septembrie 2009

Adriana Saftoiu a facut o demonstratie valabila pentru Parlamentul Romaniei si pentru Parlamentul European

Citesc in Cotidianul ca Adriana Saftoiu a testat atentia si vigilenta colegilor ei deputati printr-o declaratie cu totul anapoda pe care a facut-o marti, in sesiunea de declaratii politice din Parlament.

Va recomand sa cititi declaratia Adrianei Saftoiu (este la sfarsitul articolului din Cotidianul), este incredibil, lipsit de sens, o compilatie de citate pe diferite teme, din presedinti americani, care nu au nicio legatura cu nimic.

Ea si-a explicat gestul: a vrut sa demonstreze ca nimeni nu da nicio atentie declaratiilor politice - care ar trebui sa abordeze probleme grave ale zilei, dar care nu sunt dezbatute, sunt un discurs - insa atunci cand este sa se contabilizeze activitatea parlamentara, alesii nostri arata cat de activi au fost si in functie de numarul acestor declaratii. Numai ca au vorbit in gol, pe banii nostri.

Ei bine, citind asta, am facut instantaneu legatura cu "one minute speech" din Parlamentul European. Este echivalentul declaratiilor politice din Parlamentul Romaniei. Cand au fost evaluati, in diferite moduri, eurodeputatii romani s-au aratat destul de ofensati fata de modul de evaluare. Unii au argumentat cu aceste luari de pozitie, cand toata lumea stie smecheria: vorbesti acolo, obtii timpii destul de usor, esti contabilizat ca avand activitate, dar nu are nicio importanta ceea ce spui. Nu te asculta nimeni, dar tu bifezi ca ai luat cuvantul in plen.

Aceste luari de cuvant sunt "cenusarese" si in parlamentul de la Bucuresti, si in cel de la Strasbourg. O demonstratie buna a cum vorbesc alegii in gol. M-ar interesa o demonstratie precum a Adrianei Saftoiu si in Parlamentul European. Probabil ca acolo s-ar sesiza de absurdul discursului interpretii, insa ei au obligatia sa traduca tot ce scot eurodeputatii pe gura. Sper ca unulo dintre eurodeputatii romani sa faca o astfel de incercare. Sa vedem macar daca acolo asculta cineva cu atentie, din acei peste 700 de oameni cati sunt, ceea ce spun colegii lor in one minute speech.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu