vineri, 26 februarie 2010

Presedintele Parlamentului European vrea sa ia masuri impotriva lui Farrage

Jerzy Buzek, presedintele Parlamentului European, pare decis sa ia masuri disciplinare impotriva lui Nigel Farrage, pentru insultele adresate de el lui Herman van Rompuy, scrie EUobserver.

Despre obrazniciile lui Farrage am scris joi, aici.

Buzek l-a convocat in biroul sau pe Farrage marti, 2 martie, in jurul pranzului. Pentru ca, a fost pozitia sa exprimata de purtatorul de cuvant publicatiei citate, presedintele PE vrea dezbateri insufletite, dar nu accesta insulte si atacuri la persoana. Asa ca acum se gandeste ce masuri sa ia.

Inteleg ca, potrivit codului de conduita, eurodeputatii pot fi in penalizati in cazul exceptional de grave printr-o mustrare oficiala, un mica amenda, cateva zile de suspendare a dreptului de vot sau interzicerea exercitatii unei functii oficiale, ca de exemplu calitatea de membru al unei comisii.

Multi eurodeputati au fost de acord ca Farrage a sarit calul, insa considera ca Buzek ar fi putut pur si simplu sa-i taie microfonul. Numai ca, probabil, polonezul vrea sa se arate mana forte si a recurs la astfel de masuri.

Oricum, inteleg ca reprezentantii lui Farrage spun ca reactia este disproportionata, intrucat discursul eurodeputatului britanic ar fi considerat acceptabil intr-o dezbatere din cadrul Camerei Comunelor, din Parlamentul de la Londra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu